Náš produkt je zase o kousek chytřejší. 

Rádi bychom Vás informovali, že v nejbližších dnech budeme vydávat novou verzi aplikace Datarios, která přinese řadu vylepšení pro nové i stávající zákazníky. Ty nejdůležitější z nich jsou:

• Duplicitní daňové doklady 

Posílají Vám zákazníci opakovaně doklady se stejným číslem? Datarios takové doklady detekuje a upozorní na ně notifikací. Jsou vyjmuty z automatického zpracování a přehledně označeny tak, aby Vám neunikly a vy je mohli zpracovat dle Vašich potřeb.

• Opravné daňové doklady 

Zpracováváte dobropisy a vrubopisy? Datarios Vám je naimportuje do účetního systému přesně tak, jak mají být. Tzn. mohou mít například svou speciální účetní řadu.

• Přenesená daňová povinnost 

Nově umíme detekovat a zpracovat i doklady typu přenesená daňová povinnost. Jejich zaúčtování je o něco složitější než standardní doklady, které umíme bez problémů automatizovaně a bezchybně zpracovat. Proto vždy notifikujeme jejich výskyt a zpracování pomocí Datariosu.

• Perfektně vyladěný import 

Na základě požadavku jednoho z našich zákazníků jsme vyladili zápis do Pohody SQL tak, že veškeré částky sedí na halíř. Nezáleží, je-li to faktura na jednu nebo sedm stránek. Takto vyladěný zápis nám umožnuje automatizovaně (bez účetní) zpracovat drtivou většinu dokladů s nulovou chybou.

• PDF doklady s ISDOC přílohou 

Víte, že velcí čeští hráči v oblasti vývoje účetních systémů posílají faktury ve formátu PDF, které mají vložený ISDOC? Co to znamená? Znamená to, že takové PDF faktury nemusíte vůbec těžit. PDF faktura obsahuje XML soubor, ve kterém je popsána v datové podobě. Pokud takovéto faktury zpracováváte pomocí Datariosu, jejich zápis do účetního systému nepotřebuje žádné vytěžování. Datarios načte fakturu z PDF souboru, dekóduje ji a načtená data zapíše do účetního systému.

• Zaokrouhlování na fakturách 

Často se setkáváme s tím, že PDF faktury obsahují zaokrouhlení, které odpovídá nastavení účetního systému odesílatele faktury. Nově umí Datarios zpracovat faktury i s tímto zaokrouhlením a zapisovat je do účetního systému s nulovou chybou.

• Fidoo a soukromé výdaje cestovních dokladů 

Datarios umí bez problému přenášet doklady z aplikace Fidoo do účetního systému. A to jak cestovní výdaje, tak účtenky. Naopak umí přenášet číselníky z účetního systému do aplikace Fidoo. Tyto přenosy mohou být plně automatizovány. Nově jsme portfolio přenosů rozšířili o soukromé cestovní výdaje.

a další…

My v Datarios týmu věříme, že jedna z nejlepších cest, jak dělat náš produkt užitečný, je naslouchat požadavkům zákazníka. Nenutit jim, co máme, a ohýbat jejich účetní procesy, ale naslouchat tomu, co potřebují a hledat společné řešení na jejich cestě k digitalizaci a automatizaci účetnictví. Proto říkáme, že automatizace je proces a žádná jednoduchá a přímočará cesta neexistuje.

Pojďte s námi digitalizovat a automatizovat i Vaše účetnictví.

    Během 10 minut vám představíme, jak konkrétně pomůže Datarios vaší firmě.
    Nechte nám na sebe číslo a my vám zavoláme , až se vám to bude hodit.

    Za podpory